Osztovata.hu - Osztováta együttes honlapja - Személyes
Koncertek
2017.05.27 Budapest, Városliget
15:30


Az Osztováta együttes 2008 óta színesíti a Magyar zenei élet palettáját. Különböző zenei stílusokat szövögetnek össze a zenei szövőszékükön, így különleges hangzást adva a megzenésített verseknek, népdaloknak, saját dalaiknak.

Lemezek
2009 - Juhász Gyula megzenésített versei
2013- Dallamszövögető
2014- Karácsony felé

Műsoraik
Az élőzene varázsa mellett, a felnövekvő generációnak szóló műsoraik egy-egy történet vagy esemény köré épülnek. Kodály Zoltán nevelési elveit előadásaikba építve saját pedagógiai tapasztalataikkal fűszerezik zenéiket és fejlesztik a felnövekvő generációt.
A hallgatóság szeretetét autentikus hangzásvilágukkal és zenei sokszínűségükkel nyerik meg és kötetlen szórakozást nyújtanak a kicsiknek és kísérőiknek is.
Megalakulásuk óta határon innen és túl találkozhatott és találkozhat velük a közönség, kicsik és a felnőttek nagy örömére.

Tagok 
Székelyderzs a szülőfalum, ez a falucska Erdélyben, Hargita megye csücskében helyezkedik el. Ebben a csodálatos környezetben igazi gyermekkort élhettem meg.
Székelyudvarhelyre kerültem felsőbb tagozatra, ahol a klasszikus gitár iskolát is elvégeztem. Az élet és további zenei tanulmányaim 2001-ben elszólítottak a szülőföldemről - Magyarországra.
2008-ban zenésztársakra találva, megalapítottuk az Osztováta együttest.
A következő Bartók Béla idézettel zárom bemutatkozó soraimat.
„Én részemről egész életemben minden téren, mindenkor és minden módon egy célt fogok szolgálni: a magyar nemzet... javát”.
Zoltáni Zsolt- ének- gitár- szájharmonika


Családom lévén mindig azon szerencsések közé tartozhattam, akiknek életükben a zene fontos szerepet játszott. Már óvodában résztvevője lehettem a Gryllus Dániel- Levente Péter által vezetett "Ki kopog?" című rádiós műsornak; a Radda Barnen Zenei Általános Iskolában koptattam a padokat. 7 évesen trombitázni kezdtem, s alig félévnyi zenetanulás után tanárom, Gergely Gyula beszervezett fúvós zenekarába. 10 évesen oboán is elkezdtem tanulni. Alapító tagja vagyok egy egyedi, fafúvós együttesnek, a Palota Zenekarnak. Néhány évig a XVI. kerületi, Mátyásföldi Fúvószenekarban is zenéltem, időnként zenélek a VIII. és a XV. kerület zenekaraiban. A közelmúltban az Omega Oratóriumban is közreműködhettem, ami hihetetlen felemelő élmény volt! Meg szeretném említeni Kovács Zsolt, Herboly László és Bazsóné Zoller Ágnes nevét. Különböző módon járultak hozzá ahhoz, hogy a zene kedves örömforrása legyen az életemnek. Az iskolai kórusoknak és a Viva Vocenak tagja voltam éveken keresztül. A versek iránti érdeklődésemet az Árpád Gimnázium-i magyar tanárunknak, Tallós Péternek tulajdonítom. 17 évesen megragadott a néptánc is, s ezáltal a népzene világa. Érettségi után a Budapesti Tanítóképzőbe jártam, s emellett két évig a Váci Zeneművészeti Szakközépiskola oboa szakára. 2003 óta tanítóként próbálom nevelni/növelni a rám bízott gyerekeket. Az ürömi iskolában pár hónapja kórusmuzsikálásba kezdtünk. Részt vettünk az Éneklő Ifjúságon, és nagy örömünkre már a következő évre is meghívást kaptunk.
2013-ban született kisfiúnk, aki már most hihetetlen módon szív magába minden zenei élményt.
2008-ban Zoltáni Zsolttal és Zoltáni Máriával együtt alapítottuk az Osztováta Együttest. Már akkor nagyon tetszett a gondolat, hogy egyszerre foglalkozhatunk zenéléssel, versekkel. Közvetítői lehetünk annak a sok különleges gondolatnak, amit akár mások vetettek papírra, vagy épp a mi fejünkben fogalmazódtak meg. Komoly, összetett, izgalmas feladat egy ilyen kis létszámú együttes számára, de ugyanakkor nemes a cél. Bízom benne, hogy sok örömet szereztünk már országszerte, s még többet fogunk a jövőben. Hajrá Osztováta! :-)
Zsitva-Busi- Katali- oboa- furulyák - trombita- énekZenetagozatos iskolába jártam abban az időben amikor még rengeteget énekeltünk több szólamban, akár osztályszinten is gyönyörűen megszólaltak a madrigálok.
Zongorán és furulyán játszom, több versenyen eredményesen szerepeltem.
A gimnázium után a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán ének-zene történelem szakon végeztem.
A Gyermekek Házában tanítok. Célom, hogy sok énekléssel, közös muzsikálással zeneértő és érdeklődő gyerekeket neveljek.
Hosszú évek óta vezetek zenei foglalkozásokat a Marczibányi téren és egyéb helyszíneken is Diridongó muzsika néven.
2011-ben csatlakoztam az Osztováta együtteshez.
Szeretem ezt az akusztikus hangzást, a többszólamúságot és közel áll hozzám a versek és népdalok világa. Élvezem, hogy időnként eljutunk apróbb falvakba is, ahol nagyon személyes kapcsolat alakul ki a helyi közönséggel és ezek az énekléssel együtt töltött órák feltöltenek.
Néhány dalt is írtam az évek során. Nagy élmény, amikor érzem a pozitívfogadtatást.
Donáth Zsuzsi- ének - furulyák
7 évesen írattak be szüleim a Dunakeszi zenesuliba Rezső bácsihoz. Majd kamaszként eltávolodtam kicsit a zenétől, azonban 18 évesen egy John Lee Hooker lemez hatására újra befészkelte magát a zene a lelkembe. Visszamentem, s már a jazz tanszéken folytattam tanulmányaim. Onnan a Postás Jazz Konziba jártam a csodás Benzur házba. Majd végül Székesfehérváron a Kodolányi Jazz Tanszéken diplomáztam. Szeverényi Mátyás, Juhász Gábor, Párniczky András, Czirják Csaba, Birta Miklós voltak a tanáraim mióta a Jazz gitározással foglalkozom. Több féle zenekarban tevékenykedtem. Több stílusú zenekarban tevékenykedem (tem), párat megemlítve játszottam a Dunakeszi Fúvós Zenekarban, a Jazzmánia bigbandben, Czynke Duo, Tasi Nóra duó tagjaként, Boyzless Voice akapella formációt is kísértem.
2014-es év vége óta tagja vagyok az Osztováta együttesnek, mellette zeneiskolákban gitártanárként is tevékenykedek.
Juhász Zoltán - gitár
Édesapám‎ által jött a zenei pálya felé orintálódás, aki muzikológus/népzenekutató. Tóth Aladár Zeneiskolában klasszikus zongorát tanultam. Szent István Király Zeneművészeti Szakközép Iskolában, hangkultúra szakot végeztem, majd az ETÜD Zeneművészeti szakközépiskola Jazz-dob szakára jártam. Az Etűdben és előtte magánban, Nesztor Iván ‎növendéke voltam. Zenekari gyakorlatot végeztem/végzek Ávéd Jánosnál, Bacsó Kristófnál, Berdisz Tamásnál, Nagy Jánosnál, Nagy Péternél. 2013-ban találkoztam Zsolttal és a beszélgetés során megemlítette, hogy az Osztováta együttes ritmusszekciójára zenésztársat keres, így kerültem a csapatba. Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) jazz-tanszakán, Jeszenszky György és Benkó Ákos tanítványa vagyok.
Pávai Apor- cajon - dob

Koncertjeinken közreműködik:
Kovács Fruzsina szavaló

Akkikel együtt zenéltünk:
Vinzce Mihály ( cselló), Miklós Gabriella(cselló), Pétervári Csilla (ének), Varga Sebestyén (cajon), Kapási Zsófia (cselló), Kálmán Margó (ének), Imre Alexandra (cselló)